G-miehet | (1) | (2) | (3) | puuhia | blogi | kultakaivoksia

Pienet siamese-pojat muuttivat meille 1.7.2007. Pitkään tämän turkin edustajaa olikin odotettu... ja sitten niitä tuli kerralla kaksi. Ulkonäöltä veljekset ovat kuin kaksoset, mutta luonteissa on eroja. Pojat ovat syntyneet 20.5.2007.


Terraarion avarammalla puolella

Hilivinkis

Physalia's Hilivinksis on veljeään varovaisempi, oikea ujopiimä. Lähestyy kyllä kättä mutta ensimmäisestä rasahduksesta poistuu takavasemmalle. Vinkkiksellä on veljeääm aavistuksen leveämpi pää ja suuren suuret silmät. Pointit ja värit menevät kuten veljellä: häntä on selvästi värittynyt; tassuista puuttuu pontit; kuonossa on häivähdys tummaa. Korvanlehdet ovat isot mutta pointin väri saisi olla syvempi. [arvioinnit]
Hilivinksis kuoli yllättäen kuukautta vajaa kolmivuotiaana 27.4.2010. Syy jää ikuiseksi arvoitukseksi - niin hyväkuntoinen ja energinen poika oli vielä edelliset päivät.

Igulee

Physalia's Igulee on pojista rohkeampi. Vähän aristelee kättä, mutta tulee kuitenkin reippaasti nuuhkaisemaan. Pojan pää on melkoinen puikula. Suuta reunustaa kilometrin mittaiset vitivalkoiset viikset, ja takajalkoina on kaksi numeroa liian isot monot. Hännässä on hyvä tupsu. [arvioinnit]
Igulee oli aina (kaunissti sanottuna) pyöreä gerbiili. Kuukausi-pari ennen lopettamista Igulee alkoi laihtua niin, että viimeisillä päivillään näytti normaalilta gerbiililtä. Hajurauhanen oli ollut pitkään "hieman iso", mutta yllättäen se kasvoi valtavan kokoiseksi, ja poika alkoi samalla myös puremaan kasvainta. Vaikka Igulee oli tuolloin vielä muutoin puuhakas, poika pääsi ikiunille 3.6.2010 tarvitsematta kärsiä enempää.


Terraariossa pojat ovat melkoisia viipottajia. Tutkivat kaikki paikat, pyöriskelevät heinissä, koittavat keksiä kuinka juomapullo toimii. Tuntuu kuin vuorokauden tunnit eivät millään riittäisi kaikkeen putkissa viipottamiseen tai talouspaperisuikaleiden inventoimiseen. Miten noin pienissä paketeissa voikaan olla noin paljon virtaa?


Vajaa vuotiaina väritys on jo asettunut kohdillen. Naamassa on molemmilla hyvät pointit - ainoastaan takajalat saisivat olla vielä tummemmat. Mutta mitään maitonaamoja ei ole enää kumpikaan. Kuvasta veljeksiä on melko mahdoton erottaa toisistaan - todennäköisemmin tässä Hilivinkkis (Igulee taitaa olla vähän pulleampi ;

Tutkimaton on gerbiilin mieli. Pojat ottivat yhteen vähän yli 2-vuotiaina niin rajusti, että siitä lähtien pojat saivat elää naapuruksina, mutta vain kaksinkertainen metalliverkko välissään. Uusia kaveruksia ei ole aikeissa hankkia kummallekaan, joten pitkiltä näyttää kumpaisenkin poikamispäivien taival. Hilivinksis kärsi yhteenotossa isommat vammat, mutta molempien haavat paranivat viikossa liki entiselleen.

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 03.06.2010 07:43