G-miehet | (1) | (2) | (3) | puuhia | blogi | kultakaivoksia

20.8.2006 meille muutti HuiKauhistukselta kaksi smoke-poikaa. Toisen näistä piti olla pitkään toivottu siamese, mutta kuinkas kävikään.. smoke alkoi värinä ihastuttamaan yhtä lailla. Mutta eipä mikään olisi voinut valmistaa siihen, että nämä kauhistuksen pojat olisivat näin ihania myös luonteeltaan! Pitkän matkan jälkeen pojat olivat tosi rauhallisia kavereita, ottivat uudessa terrassa päiväunetkin, ja sitten alkoi touhustelu. Melkoisia puuhaveikkoja!

Ujo pusu
Kuva: Heli Herranen


Parempien purupesien puolella

Smoket yhteisunille

Masculine Max
Vanhempi pojista on syntynyt 2.2.2006. Herra on pojista selvästi isompi ja ensimmäisenä iltanaan istui kädellä kuin tatti. Toisena iltana jalkoihin tuli jo vipinää ja poikaa sai pidellä ihan tosissaan. Terrassa poika on vallannut pesän omaksi tukikohdakseen. Herkkuja saatetaan hakea kädeltä, mutta ne kiidätetään saman tien pesään rauhassa mutustettavaksi.
Maxin turkki on liki valkoinen, vaikka kuvassa turkki näyttää todellista harmaammalta. Kädessä poika on kuin untuvaisen pehmeä pallo.
Max lopetettiin 21.9.2009. Poika oli ehtinyt kuihtua jo melkein olemattomiin. Turkki oli hampsuinen, turkin pesu oli Kallen heiniä ja kaiken aikansa Max käytti syömällä enemmän ja enemmän. Tuntui, että Maxilla oli aina kylmä ja Max käpertyi aina Kallen alle lämmitettäväksi. Todennäköisesti joko kilpirauhasen liikatoimintaa tai diabeetestä - kaikki mikä meni alas, kului liian nopeasti. [lisää...]

Quizzical Kalle
Nuorempi on syntynyt 10.5.2006. Kämppäkaveriaan pienempi ja tummempi vilipertti tutkikin terrasta joka kolon. Hirmuisen herkkä terran ulkopuoliselle liikkeelle, ainakin kun ihmisiä menee ohi. Koiraa ei kuitenkaan tarvitse kavahtaa... Tosin, pään piilottaminen puruihin taisi olla ensi-illan tohinoita. Nuoriherra oli näistä ensimmäisen tulossa oma-aloitteisesti kädelle. Samaan syssyyn kättäkin alettiin tosin näykkiä. Mutta lopulta hokastiin, että kannattaa tarttua vain siemenestä kiinni.
Kalle on oikea kaivinkone. Milloin vain terran taakse meneekin katsomaan herrasväen touhuja, löytää Maxin nukkumasta ja Kallen ruukuttamasta, mökinalusta kaivelemassa, heinää pupeltamasta, riipusillalla kiikkumasta... jotain pitää tehdä non-stoppina.
Kallen turkissa on reipas harmaasävy, ja sekä hännässä että poskilta löytyy myös ruskeaa tippausta.
Kalle jatkoi vanhanpojanelämää vain kolmisen kuukautta Maxin jälkeen. Kalle muuttui kuin yllättäen vakaaksi ja harkitsevaiseksi vanhaherraksi. Yli-energisyys vaihtui normaaliin touhuiluun, ja siten hiipui sekin liekki. Kalle kuoli 18.12.2009 siirtyen parempien joulupuurojen äärelle. [lisää...]
minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 18.12.2009 17:07