G-miehet | (1) | (2) | (3) | puuhia | blogi | kultakaivoksia


Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Meillä poikia nimitellään puskajusseiksi, murmeleiksi, ötöiksi ja höhliksi. Varmasti muitakin löytyy. Tulipa suusta ulos sammakoita tai ylistyssanomaa, sitä kuunnellaan yhtäläisellä mielenkiinnolla. Itse juttelun sävy vaikuttaakin enemmän kuin sanat.
Telkkarin äänistä meillä ei hirveästi hötkyillä, mitä nyt taistelukohtaukset aiheuttavat varuillaanoloa. Mutta esimerkiksi Sonata Arctican kuuntelu aiheuttaa sen sijaan rummuttelukohtauksia ja käpertymisen oman pesän suojaan.

Kultapieni nöpönassu,
ihana, olet ihan hassu.


Jo terraarion avarammalla puolella

Pujo - Artemisia vulgaris
Kolmikon vanhin syntyi 19.4.2005. Tämä black herra oli alkujaan joukon ujopiimä ja toisten sorsima laiheliini. Myöhemmin sekä asemaa että vyötärölinjaa vankistettiin, ja kavereita alistettiin joka tilaisuuden tullen. Omistajalle jäi ikuiseksi mysteeriksi oliko Pujo sittenkin se joukon johtaja - varmaa oli että pahvirullataivaaseen siirryttyään Pujo aiheutti valtavan hämmennyksen jäljelle jääneissä veljeksissä.
Pujo nimenä sisältää edelleen sen ujon pojan, joka meillä ensimmäisenä iltana vain nenänpäätä näytti. Ja sen nenän alla vilkkui hieno valkoinen piirto pujopartana. Nimi oli nakutettu siltä seisomalta.
Pujo kuoli kolme ja puoli -vuotiaana 14.10.2008. [lisää...]

Timotei - Phleum pratense
Agoutiveljeksistä (s. 22.4.2005) ruskea on kolmikosta tasaisin. Timotei on samanlainen kuin oli taloon tullessaan. Päivän rutiinit sujuvat omalla painollaan, ja jollei syöminen ole päivän paras hetki, nukkuminen sitten. Heinäkasassa pelmuaminen on myös pop.
Tasaisuudestaan huolimatta tämä kaveri osaa yllättää, jopa positiivisesti. Häneltä onnistui ekana hampaiden tarkastus, ja moniin huvituksiin hän on nokkansa ensimmäisenä tunkenut. Timoteille nimen keksiminen oli kaikkein hankalinta - veipä lopulta oikeastaan veikkapojalleen kaavaillun nimen, joka jatkaa allergisoivien heinien linjaa.
Timotei kuoli 29.1.2009, kolmen vuoden ja 9 kuukauden iässä, nukutettuna korvatulehduksen aiheuttamiin vaivoihin [lisää...]

Raita - Salix caprea
Taloon tullessaan tämä grey agouti oli joukon rohkein ja ehdoton pomo. Hän kiipesi joukon ensimmäisenä oma-alotteisesti hihanvartta terrasta ylös, ja oli helpoimmin kiinniotettavissa. Sillä kai hän varasti suuren paikan meidän sydämestä. Pohjimmiltaan tämä kavereiden kiusaaja on kuitenkin suunnaton pelkuri. Jokainen liikahdus huoneessa aiheuttaa pakenemisen mökin alle piiloon.
Nimi viittaa gebrun hännä tyven valkoiseen raitaan. Ja allergisoivien kasvien linjaa noudatellen raitahan on myös puu.
Raita sinnitteli kolmikon veteraanina neljän vuoden ja seitsemän kuukauden ikään. Tähän mennessä Raita ehti jo selvästi muuttua syrjäänvetäytyväksi, kokoon käpristyväksi ja itsekseen puhisevaksi vanhukseksi. Elämän pieniksi iloiksi muuttui pesässä kerällä tuumaileminen. Ruokailukin alkoi olla jo toissijainen huvitus. Raita löytyi 30.11.2009 terraan nurkasta heinäkasaan käpertyneenä, ja ilmeisesti täysin rauhassa pois nukkuneena. [lisää...]

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 30.11.2009 20:50