Hotellistamme Residence Kantaouista

Huoneistohotelli Residence Kantaoui sijatsee muutaman sadan petrin päässä Port el Kantaouin keskustasta eli huvipursisatamasta. Ranta aukenee sataman molemmin puolin, eli matkaa aurinkovarjojen kupeeseen ei kovin paljon kerry.

Majoituksen saa aamiaisella tai puolihoidolla. Pelkkää aamiaista en voi suositella, sillä se on sitä samaa koko lomasi ajan! Sen sijaan illalliset olivat mahtavia - kahden viikkomme aikana ei kertaakaan ollut samaa ruokaa kahta kertaa.

Aamiaisella oli patonkia, salaatteja, croisantteja, munia, paahdettuja patonginpaloja, muroja ja hilloja. Juomaksi sai teetä, kahvia, kuumaa kaakaota tai jotain vihreää mehua. Dinarilla sai ostettua itselleen lasillisen vastapuristettua appelsiinimehua.

Illallinen oli myös aina noutopöydässä. Siihen kuului salaatteja, alkukeitto, patonkia ja aina kaksi liha-, kala- tai kanaruokaa pastan, perunan ja keitettyjen vihannesten kera. Ruoka oli aina erittäin maittavaa, eikä koskaan liian tulisesti maustettua. Ruokajuomat tilattiin listalta - edes vesi ei kuulunut puolihoitoon. Pullollinen vettä (90 cl) Maksoi 1.050 TND, johon yleensä lisäsimme tippiä siten että maksoimme juomasta 1.200 TND.

Hotellilla on yksi perinteinen, suorakaiteen muotoinen suolavetinen allas. Altaan toinen pääty on syvä, ja toinen matala. Altaan vierellä on pöytiä ja tuoleja, sekä auringonottotuoleja, joihin saa maksullisen patjan 1 TND/päivä. Altaalla käydään myymässä juomia ja crepejä, omaa evästä altaalle ei saisi viedä.

Hotellin vastaanotossa on ympäri vuorokauden vastaanottovirkailija päivystämässä. Siellä päivystää myös mies, joka osaa laulaa suomeksi "Hämä hämä häkki" -biisin! Palvelukielenä toimivat englanti, ranska ja saksa. Viimeksi mainittu siitä syystä, että hotellissa oli ainakin meidän aikana hirvittävän paljon saksalaisia perheitä, ja sama saksalaisten maihinnousu näkyi koko Port el Kantaouin ja Soussen alueella.

Hotellin huoneet ovat vaatimattomia, mutta kyllähän niissä lomansa viettää. Jääkaappiin saa mukavasti omat juomat viilentymään. Huoneissa on ilmastointi, mutta ainakaan meidän huoneessa ei ollut muuta säätömahdollisuutta kuin on/off. Siivooja kävi päivittäin vaihtamassa lakanat ja viemässä roskat.

Hotellilla on joka ilta ohjelmaa lapsille, kun he pääsevät lavalle leikkimään kasetilta soivia englanninkielisiä laululeikkejä. Laulujen sävelet kyllä oppii nopeasti :)

Aurinko laskee

Edellinen sivu.. ..Seuraava sivu

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 19.03.2004 23:08