Menomatkat ja taloksi asettautuminen

Näkymä hotellihuoneesta

Matkustaminen on mukavaa. Lukuunottamatta sitä varsinaista liikkumisosaa. Tällä kertaa matka Jyväskylästä Krakovaan kesti 12 tuntia (oman laskuni mukaan). Ensin bussilla Hki-Vantaalle, siellä lennon odottelua (vain 20 min myöhässä), sitten lento Varsovaan, odottelua sillipurkin kokoisessa terminaalissa (ja taas lento myöhässä, eli opóznienie), lento Krakovaan, ja bussilla hotellille. Lennoista pidän, nousut ja laskut ovat parhaita. Mutta se kaikki muu liikkumisessa onkin unohtamisen arvoista.

Perjantai-aamuna herättiin muutaman tunnin yö-unen jälkeen pilviseen Krakovaan. Päivä meni AGH:n yliopistoon ja Cyfronettiin tutustuessa. Työasioista mainitsen vain seuraavan: mitkä mikroluokat! Ja mitkä konehuoneet! Paljon tilaa ja upeita laitteita, molemmissa (mikroluokissahan riittää pelkät päätteet...)

Konehuone - ei turhia piuhoja Mikroluokat kuin toimistoja

Päivän virallisen osuuden jälkeen alkoi rennompi kaupunkiin tutustuminen. Itselläni se tarkoitti hotellin läheisten ostos-paikkojen kartoittamista ennen illallista. Ravintoja oli hieno, annokset hyviä ja suuria jälkiruokaa myöten. Hitsi, ei tässä maassa ja sillä rahamäärällä (50 zlotia tippeineen) saa juuri hampurilaisateriaa kummallisempaa palvelua.

Piletti illanviettopaikkaan

Ruuan päätteeksi suuntasimme vanhaan kaupunkiin, ja päädyimme siellä istumaan iltaa keskustassa Jazz-baariin. Tiskillä vastaan käveli tuttu Up-siideri, mutta paikallisiakin juomia tuli kokeiltua. Tästä oikeastaan alkoi (viimeistään) tutustuminen puolalaiseen kulttuuriin ja reissun henkinen oppimisosa.

Edellinen sivu.. ..Seuraava sivu

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 06.10.2005 23:15