Ostoksia ja kulttuuria

Lähdimme Linzistä Salzburgin suuntaan pikkutietä pitkin. Linzin Welsin puoleisella sivulla oli suuria ostoskeskuksia - ja hyvät liikenneruuhkat näiden kohdalla. Mietimme pitäisikö pysähtyä, mutta lopulta pysähdyimme vasta Welsin kohdalla oleviin keskuksiin. Käytimme pari tuntia ostoskeskusten kiertelyyn ja kenkien sovittamiseen, vaikka lopulta mitään erityisen häikäisevää ei löytynytkään. Tämä oli kuitenkin viimehetken mahdollisuus kaupoissa kiertelyyn, sillä olimme jo vakuuttuneita ettei mikään kauppa olisi sunnuntaina auki.

Saimme myös syötyä ostoskeskuksessa. Tämä helpotti huomattavasti illan turnauskestävyyttä. Ajoimme Salzburgiin pimeässä, ja jostain syystä keskustan löytyminen tuntui taas hankalalta. Parkkipaikan löytäminen oli sen sijaan mahdotonta. Pysäyttelimme tien laitaan kysymään lennosta onko hotelleissa tilaa. Onneksi saimme taas kartan ja summittaisen ajo-ohjeen hotellikeskittymään. Suuntasimme sinne, ja muutamien tööttäysten ja oppikirjanvastaisten kaistanvaihtojen jälkeen löysimme hotellin, jossa oli tilaa. Opimme myös uuden säännön pysäköintiin: polkupyöräilijöiden kaistalle voi katkoviivoitetulla osalla parkkeerata aamuyhdeksään saakka. Mistäpä sitäkään olisi tiennyt?

Hotellissa olisi saanut katsoa dokumenttia Mozartista tai Sound of Musicia ympäri vuorokauden, mutta lähdimme heti majoituttua keskustaan. Telkkaria saa katsella kotonakin. Uteliaina ihmettelimme, miksi yliopiston museoon suuntasi paljon väkeä "keskellä yötä". Seurasimme perässä ja päädyimme katsomaan puolen tunnin tanssi- ja rytmiikkaesityistä, jossa naiset liikkuivat ja hengittivät kovaan ääneen. Melkoinen näytös.

Jatkoimme matkaa, ja nälkäisinä bongailimme taas ravintoloita. Teimme kotimatkan vielä pienen kävelylenkin ja parin pienen pubin kautta. Näistä jälkimmäisessä tarjoiltiin viinit pyytämättä tupla-annoksina. Sen jälkeen saikin ihmetellä spiraalilla höystettyjä unia.

Sunnuntai Salzburgissa

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 10.11.2008 22:40