Turistina Salzburgissa

Heräsimme sunnuntai-aamuna siirtämään auton lähemmäs keskustaa ja lähemmäs turistikohteita. Aloitimme reilun kolmen kilometrin aamulenkillä Kapuzinerbergin näköalapaikoille. Aamu tervehti meitä aurinkoisena, polulla ei ollut juurikaan muita liikkujia ja ruska toi puistoon kotoisan tunnun. Kun korkeutta tuli lisää, nousi vanhan kaupungin takaa myös Alppien huippuja näkyviin. Rinteen päältä oli hyvät näkymät Salzburgin linnaan.

Navigoimme vuorelta alas vanhaan kaupunkiin ja edelleen linnan juurelle. Päätimme säästää jalkoja ja maksaa hissiajelun ylös linnaan. Olimme hieman hukassa siitä mitä kaikkea olisi nähtävänä, mutta aloimme kierrellä ja ihmettelimme marionettinäyttelyä, vanhoja sotilasasuja, taisteluvermeitä, ja vanhoja rahoja. Sekä tietysti itse linnaa. Ylhäältä torneista oli vaikuttavat näkymät Alpeille ja alapuoliseen kylään.

Laskeuduimme takaisin kylään, kävimme kahvilla, kiertelimme hetken ja suuntasimme tien päälle. Päätimme ottaa ison tien Saksaan. Kaupungista ulos pääsyyn kului hetki aikaa, mutta tien päällä matka taittui nopeasti. Pysähdyimme Rosenheimin kaupunkiin syömään ennen kuin suuntasimme lentokentälle. Matkaa oli pidemmästi kuin olimme arvelleet, ja hätäpäissämme ajoimme kentän ainoan tankkauspisteen ohikin. Kävimme hakemassa ajo-ohjeet tankille palautuspisteen kautta, ja kävimme vielä uudestaan tankilla. Kaikkinensa olimme perillä melkein ajoissa...

Kentällä olikin reippaasti odotteluaikaa. Paluumatka kului paljon hitaammin kuin menomatka - ja iltalennon päätteeksi odotti vielä ajo kotiin. Sekin lähti Helsinki-Vantaalta väärään suuntaan :) Mutta loppu hyvin kaikki hyvin - tästäkin reissusta selvittiin ehjin nahoin.

Reitti kartalla katsottuna

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 10.11.2008 22:48