Kotia kohden

Seuraavana aamuna siivoilimme jälkemme ja suuntasimme kohti Rovaniemeä. Täällä päätimme viettää ihan oikean hotelliyön, sillä suunnitelmissa oli viettää päivä Ranualla. Ja sitä tarkoitusta varten pitäisi olla sopivalla etäisyydellä eläinpuistoa ajatellen. Inarissa kävimme Helin sukulaisissa kahveilla ja hakemassa kunnon kameran. Ja erehdyimme ostelemaan paljon "matkamuistoja"... tulipa hoidettua sekin osa reissusta, eli tuhlailu :)

Koko matkan etelän suuntaan tuli paljon poroja tiellä vastaan... sekä perusvärisiä, että useampi valkoinenkin. Peurasuvannon lomamökeiltä saimme tosi ystävällistä palvelua ja äärimmäisen hyvät porosämpylät. Eli tuli hoidettua taas yksi pakollinen osa reissua: maistaa poroa. Kebabista ei tiennyt vaikka se olisi ollut perusnautaa.

Rovaniemen pohjoispuolella (n. 10km) on Napapiirin retkeilyalue jolta myös voi löytyä päiväkävelyjä myöhempiä reissuja varten.

Hotelli löytyi pienellä palloilulla ja söimme hyvin Amarillossa & kävelytimme koiria jokivarressa. Liikkuminen sujui jo ihan hyvin, molemmilta.

Seuraavana aamuna otimme suunnan Ranualle ja vietimme kolmisen tuntia eläinpuistossa ihmetellen. Pilvisellä säällä eläimet olivat hyvin liikkeellä ja omatkin koirat selvisivät autossa paahtumatta. Ranuan eteläpuolellakin näkyi tiellä vielä poroja, viimeiset vähän Kipinän jälkeen.

Jostain syystä ajomatka Oulusta kotiin tuntui kamalan pitkältä. Välillä piti ihan pysähtyä jaloittelemaan itseään kun tuntui, ettei veri enää kierrä. Noin 2500 km tuli reissussa täyteen.

Edellinen.. ..Seuraava

minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 15.07.2008 23:08