keskiviikko 09.05.18
Nyt tiedetään, että ei tiedetä
Olipa tuskallista odottaa Kuuran lääkäripäivää! Ei tiennyt mitä sieltä voisi löytyä. Kolmisen viikkoa kesti Kuuran huonompi jakso (jolloin edes kipulääke ei tuntunut kunolla vaikuttavan), ja sen jälkeen on ollut parempi fiilis vaikke lääkettä otettukaan. Ei täysin oireeton, mutta selvästi parempi. Ajattelin kipeyttää Kuuran uudestaan hieman ennen lääkäripäivää - mutta tyttö ei kipeytynyt samalla tavalla. Toisaalta hyvä, mutta toisaalta oli älytön olo lähteä lääkärireissulle.
Näytin hyppyvideot. Kuura sai kulkea edestakaisin pihalla (hirmuisesti silmiä katselemassa), ortopedi tutki, neurologi tutki. Kuulemma jalat tuntuvat hyviltä, niitä ei ole syytä kuvata. Vasen puoli kropasta antoi kipuoireita sekä edestä että takaa. Ja oikean takajalan ontumaa näkyy liikkeessä. Lonkankoukistajista oireita molemmin puolin. Röntgenissä valaisiin siis vasen olka, kyynär ja koko ranka.
Kuvat olivat aivan yhtä hyvät kuin vuosi takaperin. Ei mitään moitittavaa. Ainoastaan lonkat aiheuttivat harmaita hiuksia. Virallisten tulosten (c/b) perusteella vasemman olisi pitänyt olla huonompi, mutta oikeassa oli enemmän moitittavaa: reisiluun pään muoto on kulmikkaampi, ja sillä puolella tiheys on hyvin erilainen. Kuitenkaan ei näy selviä merkkejä nivelrikosta. Rustovaurioita saattaa olla, mutta niitä ei näy kuvassa.
Niinpä suositeltiin magneettikuvausta koko selälle. Ja pitkällisen odotuksen jälkeen: ei mitään epänormaalia. Normaalit selkäydin, hermojuuret, nikamat ja välilevyt. Eli paperilla terve koira.
Päätin sitten että otetaan vielä yksi verikoe borrelioosia varten. Pikatestissä sen tulos oli negatiivinen, ei tartuntaa.
Ja kuitenkin lääkäristä lähti kotiin sama koira joka aamulla sisään meni. Kun pysähdyttiin matkalla välipissalle, heti hypättyä autosta alas oli hillitön tarve kirputtaa selkää. Anaaleita piti vetää pitkin maata iltalenkillä. Aamulenkillä taas selän kirputus heti, kun vaihtoi liikkeen isompaan raviin.
Eli nyt tiedetään, että selässä ei ole rakenteellista muutosta joka aiheuttaisi neurologisia ongelmia. Mitään muuta ei sitten tiedetäkään.
Kipulääkkeistä voidaan sitten arpoa Rimadylin ja gabapentiinin välillä :/

Nimi:
Kommentti:

Varmenne: kirjoita tähän nimesi oikealta vasemmalle
minna.hillebrand /at/ gmail.com | muokattu 25.11.2012 17:17